#Ostatné
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Zapnuté notifikácie = 100% online faux pas

Po niekoľko mesačnej nútenej zmene pracovného stereotypu si sa určite už aj ty pretransformoval na multitaskera pracujúceho home office a na pracovnej ploche ti pribudli ikonky rôznych aplikácii pre vzdialenú komunikáciu s kolegami, či klientmi. Tipy ako sa z toho nezblázniš a pracovný deň zvládneš čo najproduktívnejšie, sme písali v tomto článku.

Výhodou je, že po toľkých mesiacoch virtuálneho fungovania už pre nás organizovanie online stretnutí a prezentácii nie je žiadnou raketovou vedou. Hangouts, Google Meet, Zoom, Microsoft Teams, Skype, Cisco Webex alebo iná aplikácia? Nie je problém, sem s nimi!

No, ale viac aplikácii = viac notifikácii. Je síce super zostať v obraze a nezmeškať žiadne hot news, ak sa ti ale instagram správa alebo post od kolegu na internom workplace zobrazí počas zdieľania obrazovky pri dôležitom online stretnutí alebo prezentácii, môže to spôsobiť poriadne faux pas.

Ako teda nastavíš automatické vypnutie notifikácii ak počas online stretnutia zapneš zdieľanie obrazovky?

1. Asistent pre lepšie sústredenie od Windows

Ak používaš Windows 10, jednou z možností je zapnúť si pred online stretnutím asistenta pre lepšie sústredenie. Jednoducho vyberieš ikonu centra akcií  na paneli úloh a zvolíš, či chceš notifikácie vypnúť úplne alebo chceš ponechať iba tie, ktoré sú nastavené ako prioritné.

2. Používanie duálnych monitorov

Nastavenia Windows 10 umožňujú aj vypnutie notifikácii vždy keď použiješ duálny monitor alebo zobrazenie na celú obrazovku.

3. Aplikácia, ktorá to spraví za teba

Ďalším riešením je stiahnutie aplikácie, ktorá za teba notifikácie vypne vždy, keď zapneš zdieľanie obrazovky. Takouto šikovnou vecičkou je napríklad aplikácia muzzle ?.

V našej blogovej sekcii nájdeš viacero tipov z rôznych oblastí, ak ich chceš dostávať pravidelne emailom, prihlás sa na odber nášho newslettra a my ťa budeme zásobovať nielen rôznymi tipmi, ale aj zaujímavosťami a novinkami zo sveta marketingu.. A ak si počas online callu zažil nejaké vtipné faux pas, ktoré „prelomilo ľady“ s klientom, pochváľ sa s ním v komentároch. ??

Autor článku

Barbora Bačíková
Project consultant