#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

5 tipov na produktívnejší deň

Tento článok je venovaný všetkým multitaskerom, ktorí majú pocit, že nič nestíhajú a z každej strany sa na nich valia zadania s blížiacimi sa deadlinami, ktoré im nedajú v noci spať. Stres či dokonca syndróm vyhorenia sa v našich životoch objavuje čoraz častejšie, tak som sa chcela pozrieť na to, ako sebe či ľuďom vo svojom okolí pomôcť.

Spísala som preto pár rád, ako si zariadiť deň a jednotlivé tasky, ktoré u mňa fungujú a pri práci mi naozaj pomohli:

1. TO-DO LIST ?️

Toto nie je žiadna novinka, ktorú si ešte nepočul, no predsa len ju sem dávam, lebo je to môj najväčší pomocník. Prehľad taskov, ktoré ma v daný deň čakajú, si pripravujem každé ráno a môžem si tak byť istá, že na nič dôležité nezabudnem. Lepšie sa mi tak zároveň stanovia priority, aby som vedela, čo treba urobiť najskôr.

2. ? na raňajky

„Zjedz živú žabu na raňajky a môžeš si byť istý, že už nič horšie sa ti v ten deň nestane.“ Toto je citát Marka Twaina, ktorý ťa nenavádza k tomu, aby si ráno jedol obojživelníky namiesto ovsených vločiek. Hovorí skôr o tom, aby si urobil vec, ktorá ťa najviac ťaží hneď z rána a tak sa zbavíš bremena, na ktoré by si inak musel celý deň myslieť.

3. Odlož všetko, čo ťa môže rozptýliť

Facebook, Instagram, občas i ukecaný kolega… ťa môžu občas rozptýliť od toho, čo práve robíš, a tak sa ti tasky posúvajú a ty máš pocit, že nestíhaš. Odlož mobil bokom, vypni si upozornenia a daj slúchadlá do uší. Viaceré výskumy dokázali, že práve klasická hudba pomáha pri sústredení. Táto je moja obľúbená, ak by si mal záujem tomu dať šancu.

4. ?multitasking

Pojem multitasking nie je v princípe úplne správny. Pretože, keď sa niekto snaží multitaskovať, nerobí v podstate dve alebo viac vecí naraz, ale vlastne preskakuje z jedného zadania na druhé. Jasné, existujú výnimky, kedy vieš upratovať a pritom počúvať vzdelávaciu audioknihu. Tu multitaskovanie fungovať môže, pretože pri ňom využívaš rozdielne mentálne zdroje. Ak však máš toho v práci naozaj veľa, nie je dobré skákať z jedného zadania na druhé, pretože tak ani jednému nevenuješ 100% pozornosť a nakoniec na ich prerábaní zabiješ oveľa viac času.

5. Pohyb, zdravé jedlo a optimizmus ?

Posledný bod je pre mňa určite najdôležitejší zo všetkých, ktorý mi najviac pomáha v tom, aby som sa cez deň cítila dobre, bola plná energie a lepšie mi to myslelo. Každé ráno si pred prácou idem zabehať, zacvičiť alebo si dám aspoň 30 minútovú prechádzku, čo mi zaručí, že do práce prídem nabitá endorfínmi, a tak sa mi určite pracuje ľahšie. A produktívny deň sa môže začať!

Máš aj ty nejaký tip, ktorý ti pomáha byť produktívnejší? Napíš nám ho do komentára pod článok, radi sa inšpirujeme. ?

V našej blogovej sekcii nájdeš viacero tipov z rôznych oblastí, ak ich chceš dostávať pravidelne emailom, prihlás sa na odber nášho newslettra a my ťa budeme zásobovať nielen rôznymi tipmi, ale aj zaujímavosťami a novinkami zo sveta marketingu.

Autor článku

Martina Jurkasová
Account manager