#Ostatné
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

4 tipy na free online marketingové kurzy v roku 2021

V dnešnej dobe sa stretávame s množstvom mladých ľudí, ktorí by mali záujem pracovať v oblasti online marketingu, ale vyhovárajú sa, že nemajú na to školu, nemajú žiadne skúsenosti a že takto nemajú šancu sa dostať čo i len na pohovor. Za normálnych okolností fungujú aspoň stáže, ale teraz ani tie nie sú to, čo bývali 🙂

Jediné, čo nám teda ostáva je vzdelávať sa. Pozri si preto pár tipov na kurzy, ktorými môžeš zadarmo zvýšiť svoje šance na získanie pracovnej pozície v online agentúre

1. Google digitálna garáž

Ak si úplný začiatočník, tak práve digitálna garáž od Google je pre teba ideálnym prvým krokom, ako získať základné informácie ohľadom digitálneho marketingu. Kurz prebieha formou 26 modulov, v rámci, ktorých musíš vždy absolvovať krátky test po dokončení danej témy. Celú výučbu zastrešujú náučné videá, kde je problematika vysvetlená teoreticky a znázornená aj na príkladoch z praxe. Po dokončení všetkých modulov absolvuješ záverečný test  zo všetkých tém, z ktorého na absolvovanie potrebuješ získať minimálne 80%. Pokiaľ sa ti to nepodarí, test môžeš opakovať po niekoľkých hodinách. Platnosť certifikátu je neobmedzená.

2. HUBSPOT ACADEMY

V prípade, že tvoja angličtina je na vyššej úrovni ako “skúsit sušn“, tak kurz od HUBSPOT je pre teba ďalšia z možností, ako vylepšiť online marketing skills. V rámci týchto kurzov sa marketing nerozoberá od úplných základov, ale zameriava sa na konkrétnejšie témy, ako content marketing, sales, stratégia atď. Po absolvovaní testov v rámci kurzu taktiež získaš oficiálny certifikát.

3. Google Skill Shop

Pokiaľ ťa v rámci online marketingu zaujíma niečo technickejšie, ako sú napríklad PPC, máme tip aj pre teba. Na začatie kurzu ti stačí zaregistrovať sa a automaticky máš prístup k jednotlivým kurzom, napríklad Google Ads, Google Analytics, My business alebo Ad Manager. Tieto kurzy sú časovo flexibilné keďže ich môžeš robiť kedykoľvek a nie sú časovo ohraničené. Po úspešnom absolvovaní získaš certifikát, ktorý ti do budúcna môže poslúžiť pri získavaní statusu Google Partners, ktorý môžeš obdržať len pri splnení podmienok, pričom jedna z nich je aj certifikát z Google Skill Shopu.

4. Copyblogger

Podobne ako ostatné, aj Copyblogger je kurz, do ktorého sa môžeš zaregistrovať zadarmo. Následne budeš pravidelne dostávať do emailovej schránky 20 e-mailov na témy ako:

  1. Vzťahy
  2. Copywriting
  3. Obsahový marketing
  4. Kvalita ponuky

Ktorýkoľvek z týchto certifikátov zvyšuje tvoje šance na zisk práce v online marketingu. Počas lockdownu máš kopec času získať jeden z týchto certifikátov a keď sa svet vráti do normálu, tak ho môžeš využiť aj priamo u nás. A čo ty? Poznáš iný kurz, o ktorý by si sa chcel pochváliť so svetom?

Autor článku

Adam Hudeček
Project consultant