#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Snaží sa Instagram ovládnuť trh s videom?

Ak tvoja stratégia na sociálnych sieťach nezahŕňa video content, mala by. Ľudia neustále hľadajú viac video obsahu svojich obľúbených značiek. Sociálne siete sa čoraz viac zameriavajú na video a zdá sa, že Instagram vytvoril pevné miesto na trhu s IGTV, Stories a Reels. Aký je však účel mať tri formáty videoobsahu na jednej platforme a v čom sa líšia?

IGTV vs Reels vs Stories sa stáva skutočnou

Instagram TV (IGTV)

IGTV je YouTube Instagramu. Je to miesto, kde ľudia môžu zverejňovať svoje upravené a kvalitné videá vo formáte do 10 minút. Jedným z kľúčových rozdielov medzi YouTube a IGTV je vertikálna orientácia. Predsa, kultúra selfie uprednostňuje vertikálny formát. Ďalším veľkým rozdielom je, že nahranie videa na IGTV je oveľa rýchlejšie a jednoduchšie. #userfriendy

Instagram Stories

Dočasne publikované obrázky, krátke videá obvykle sprevádzané textom alebo inými špeciálnymi efektmi. Hashtagy, ankety a odpočítavanie robia z Instagram Stories interaktívnu a efektívnu platformu pre video marketing a interakciu s publikom. #likeit Príbehy uľahčujú zapojenie samotného publika, musíš iba upútať pozornosť ľudí na 15 sekúnd.

Instagram Reels – Po našom filmové pásy (Omg. Kto prosím, tento preklad vymyslel?)

Trend kopírovania Snapchatu a YouTube máme za sebou. Ďalšou platformou je TikTok! Chceš niekoho rozosmiať, ukázať svoje schopnosti alebo uviesť na trh svoju značku? Aj keď Reels je relatívne nový a pravdepodobne nikdy nedosiahne úspech, aký dosiahol TikTok, stále predstavuje veľkú marketingovú príležitosť. Reels umožňuje svojmu používateľovi vytvárať obsah, ktorý rýchlo zvýrazní produkt, ukáže zákulisie firmy alebo ilustruje výhody, ktoré zákazníci či klienti dostali a to všetko iným spôsobom. Stačí byť kreatívny a zamerať sa na content novej generácie.

Pokiaľ ide o IGTV vs Reels vs Stories, každá platforma ponúka niečo trochu iné, takže pri výbere by si mal brať do úvahy svoje publikum, cieľovú skupinu a svoje preferencie.

Najvyužívanejšie a najobľúbenejšie sú Stories, IGTV sa veľkej slávy nedostalo a Reels je príliš nový na to, aby bol súčasťou veľkých marketingových kampaní. Môžeme však predpokladať, že vďaka existujúcemu dosahu Instagramu sa Reels pravdepodobne stane ďalšou významnou platformou. Ak ti chýba inšpirácia, tu nájdeš niekoľko Reels účtov, ktoré majú hype.

Existuje množstvo výhod video obsahu pre tvoje podnikanie a my vieme ako využiť potenciál. Napíš nám a tvoj content dostane Hype.

Autor článku

Margaréta Korvasová
Account manager