#Biznis
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Šimon Šicko, Pixel Federation: Kultúra a procesy sú jediným spôsobom, ako udržať tých najlepších ľudí

  Rozhovor s výkonným riaditeľom spoločnosti Pixel Federation Šimonom Šickom. Show Insight vám prináša agentúra Hype a portál Podnikajte.sk.

Ako sa dokážete vyprofilovať z architekta na šéfa Pixel Fedration? O svojej profesnej ceste, o termíne happy profit a o kultúre firmy Pixel Federation nám Šimon porozprával vo videu.

Kto je Šimon Šicko? Vyštudoval architektúru na Vysokej škole výtvarných umení, krátko v tomto odbore aj pracoval. V roku 2002 sa začal venovať tvorbe počítačových hier, od roku 2003 pôsobil ako lead concept designer pre slovenskú dcéru nemeckého štúdia 10Tacle. V roku 2007 spolu s ďalšími troma spoločníkmi založil Pixel Federation, ktorého je výkonným riaditeľom. Prvý výrazný úspech prišiel v roku 2010 s titulom TrainStation, ktorý dnes na Facebooku mesačne hrávajú dva milióny hráčov. V roku 2014 sa stal Technologickým podnikateľom roka 2014 a je investorom v niekoľkých českých a slovenských start-upoch. Pôsobí tiež ako poradca Slovak-American Foundation a je členom Správnej rady Nadácie Pontis. Insight je autentická show, ktorá je nabitá faktami a skúsenosťami, Nezabudnite komentovať, zdieľať a feedbackovať. Odoberajte naše podcasty aj prostredníctvom iTunesSoundcloud alebo RSS.
Hype - digital podcast
Šimon Šicko, Pixel Federation: Kultúra a procesy sú jediným spôsobom, ako udržať tých najlepších ľudí
/

Autor článku

Marek Didák
creative & strategy director