#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Zostane Instagram Instagramom ? | Letné DigiNews

Helou! Spicy DigiNews 🔥 ti prinášam až na konci leta, pretože tvoje mozgové bunky 🧠 sa doteraz potili. Noviniek je až-až, tak sa priprav na veľkú nálož informácií.

Meta počas leta nešetrila novými funkciami a svojich používateľov zaplavila mnohými vylepšeniami🔧, najmä na Instagrame.

Boostneme si Reelska 📈

Potešujúca správa pre všetky biznis účty. Instagram odteraz umožňuje boostovanie reels, teda propagovanie video obsahu formátu Reels. Veľa podnikov sa poteší tejto novinke, aj keď niektorým firmám už boostovanie reels nejakú chvíľu ide.

Lokálne vyhľadávanie na Instagrame

Aplikácia Instagram znova rozširuje funkcie pri objavovaní nových miest a podnikov v okolí 🗺️. Vďaka rozšíreniu si môžeme pozrieť príbehy, najlepšie príspevky či relevantných sprievodcov miest, ktoré boli na mape označené.

Všetky videá sú Reels

Každé pridané video na Instagram sa bude automaticky ukladať do formátu na celú obrazovku vo veľkosti 9:16. K tomu pribudli šablóny pre vytváranie a úpravu Reels, pretože dosah tohto formátu sa zvyšuje dvoj-trojnásobne.

Zmena formátu fotiek na Instagrame

Instagram spúšťa testovanie vertikálnych formátov 9:16. Poteší tak všetkých fotografov 📸, ktorí museli prispôsobovať fotky formátu 4:5. Nové riešenie bude rovnako veľké ako pri Reels, Instagram stories a Instagram Live.

Konkurenčná aplikácia TikTok formát na „celú obrazovku” používa od začiatku. Mnoho vylepšení na Instagrame sa podobá práve na TikTok a mnoho používateľov s tým nie je spokojných.

Zdroj: Veed.io

Bye Bye štvorce alebo Stará verzia Instagramu?

Instagramové štvorce nahradia väčšie formáty. Už nejakú dobu si určite všímaš príspevky rozliate na celú plochu tvojej obrazovky 📱. V profiloch nám však zatiaľ ostáva štvorcová mriežka. Aktuálne sa v Instagramovom feede nachádza veľké množstvo odporúčaných príspevkov oproti príspevkom našich vlastných sledujúcich. Pobúrenie dospelo až k šíreniu petície, v ktorej používatelia žiadajú vrátenie sociálnej siete do pôvodnej verzie.

Instagram opakuje BeReal funkciou

Nová aplikácia BeReal, založená na koncepte prirodzených fotiek bez filtrov a úprav 👌, zažíva veľký úspech. Ako býva zvykom, Meta chce takúto funkciu tiež priniesť používateľom Instagramu. BeReal aplikácia ťa vyzve na odfotenie sa do 2 minút od upozornenia, ktoré ti môže prísť kedykoľvek počas dňa. Instagram pridal medzi filtre prirodzený efekt fotografie z prednej aj zadnej kamery v jednom obraze.

Be Real aplikácia ( Zdroj: Businessinsider.com)
Dual Camera na Instagrame (Zdroj: Instagram Creators)

Facebook rozdeľuje Feed

Facebook ti po novom rozdelí nástenku podľa odporúčaných príspevkov na Home nástenku, Friends nástenku pre príspevky od kamošov, nástenku sledovaných skupín a ďalšie.

TikTok je nový Google

Aplikácia TikTok začala testovať vyhľadávaciu funkciu 🔎 a zdá sa, že mnoho ľudí ju už využíva. So znižujúcou sa mierou pozornosti ľudia zleniveli a preferujú vizuálne vyhľadávanie pred tradičnými Google vyhľadávaním. Či sa TikTok zmení na Google však ukáže čas.

TikTok schová popisky funkciou Clear mode

Nová funkcia na TikToku schová všetky popisky, buttony a mená z obrazovky. Stačí podržať 👆🏻prst na obrazovke a vybrať si z možností Clear mode. Koniec rušivému textu a hurá, iba scrollovanie videí!

Tretia stránka vo feede TikToku

Okrem stránky Friends a For you chce TikTok pridať funkciu Nearby. Používatelia by sa dostali k obsahu vo svojom blízkom okolí, tým pádom nahradí Google a vyhľadávacie stránky s tipmi na výlety🗺️. Funkcia je veľmi výhodná pre miestne služby a predstavuje nový priestor pre zviditeľnenie. Podobné lokálne vyhľadávanie spustil aj Instagram.

Disney+ predbehol Netflix 🏃

Streamovacia služba od Walta Disneyho dosiahla koncom júna 221,1 miliónov odberateľov, čím predbehla jednu z najznámejších streamovacích služieb Netflix. Ten má aktuálne „len“ 220,7 miliónov odberateľov.

Priblížime si video na Youtube

Prémioví používatelia Youtube mali možnosť do 1. septembra testovať približovanie videí 🔎. Youtube podľa ich feedbacku následne vylepší túto funkciu pred úplným spustením.

Letné novinky sú na konci, ako aj Leto😭 . Neboj, ďalší content vyjde o chvíľu, tak si priprav follow na Instagrame aj TikToku. Na Facebooku sme tiež! Byee! 👋

Autor článku

Silvia Tomová