#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Okopíruj videá najlepších tvorcov na Reels | DigiNews

Gratulujeme, urobil si správne rozhodnutie, že si tu. Diginews sú totiž miestom, kde si prečítaš tie najhorúcejšie  digitálne novinky mesiaca apríl za tri minúty. Poďme na to!

Elon Musk ovládol Twiitter

Miliardár a vizionár Elon Musk sa začiatkom apríla stal najväčším akcionárom Twitteru. Pár dní na to svet obletela  správa, že celú spoločnosť Twitter rovno kupuje, a to za 44 miliárd dolárov. Sme zvedaví, aká budúcnosť čaká Twitter pod jeho vedením.

Google News Showcase na Slovensku

Slovensko sa stalo 9. krajinou v Európe, kde Google uviedol na trh Google Showcase. Google uzavrel dohodu so 6 slovenskými vydavateľstvami, ktorých obsah bude ponúkať bezplatne vo výbere správ. Dostaneme sa tak k správam z overených zdrojov, ku ktorým by sme inak museli mať predplatený obsah. Všetky licenčné poplatky týmto vydavateľstvám uhradí Google. Momentálne hovoríme o: TA3.com, SME.sk, Cas.sk, DennikN.sk,Topky.sk a Webnoviny.sk.

Ukradni Reels iným tvorcom

Instagram testuje novinku, ktorá nám čoskoro umožní jednoducho nakopírovať šablonu inému tvorcovi Reelsu a vložiť do nej naše vlastné videá. Vytvorenie videí tak bude ešte jednoduchšie a rýchlejšie. Myslíš, že táto novinka nakopne viac ľudí k začiatku tvorby Reels?

Pozor, padá Netflix

Netflix zverejnil svoje hospodárske výsledky za prvý kvartál, v ktorých musel priznať, že prišiel o 200 000 platiacich zákazníkov. Je to historicky prvé obdobie, v ktorom spoločnosť zaznamenala pokles a hodnota jej akcií klesla o 25 %. Hovorí sa, že Netflix tieto straty môže rovno začať plátať novým formátom reklám priamo vo svojom streame.

Koniec dokonalosti na sociálnych sieťach?

Apríl nám priniesol aj novú sociálnu sieť – BeReal, o ktorej sme už písali tu. Čo myslíš, je to len ďalší  výstrelok, ktorý bude ľudí baviť maximálne mesiac-dva,alebo má BeReal potenciál zmeniť svet sociálnych sietí?

Hudba v komentároch

Facebook spúšťa možnosť pridávať hudobnú stopu do komentára pod príspevkom. Princíp by mal byť podobný ako pri pridávaní hudby do Stories.

Toto bol krátky prehľad toho, čo nás zo sveta digitálu zaujalo v apríli najviac. Nezabudni nás sledovať na našom Instagrame, aby ti neunikli najbližšie DigiNews a tiež na našom TikToku, keď chceš vidieť viac z nášho officu. Čau.

Autor článku

Maroš Bolčák
Social media manager