#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Kde končí Clubhouse ešte skôr ako začal? | DigiNews

Čau, po dlhšom čase sa opäť stretávame pri DigiNews, v ktorých vždy nájdeš rýchly súhrn toho najčerstvejšieho zo sveta digitálu. Poďme na to…

Bye Clubhouse ??

Aplikácia Clubhouse sa v Číne dlho neohriala. Od pondelka 8.2. je oficiálne zablokovaná z dôvodu voľných, nekontrolovateľných diskusií medzi používateľmi. Tí totiž hneď v prvých dňoch vzniku aplikácie začali v miestnostiach Clubhouse rozoberať témy ako politika alebo problematika Ujgurov.

Už sa nemusíš stresovať kvôli notifikáciam. ?

Zažili sme to už asi všetci. Zdieľanie obrazovky počas prezentácie a zrazu trápna notifikácia, ktorú by si si nechal radšej pre seba. ? Prehliadač Chrome však na teba myslí aj v takomto prípade. V jeho najnovšej verzii ti automaticky zablokuje všetky notifikácie v prípade, že máš práve zapnuté zdieľanie obrazovky. Diky Chrome! ✌?

Ops…Instagram už zasa vykráda TikTok. 

Instagram sa po novom inšpiroval swajpovaním obsahu z TikToku a usilovne pracuje na novinke. Už čoskoro sa chystá spustiť vertikálne listovanie medzi storkami. Instagram tvrdí, že je prirodzenejšie swajpovať smerom dolu, s čím súhlasíme, no inšpirácia z TikToku je opäť viac ako pravdepodobná.

Nedávno vymazané

Ostávame pri Instagrame. Ten prichádza s ďalšou novinkou – Recently Deleted. Funkcia ktorú, môžeme poznať z galérie našich smartfónov teraz aj v Insta svete. Táto funkcia nám umožní skontrolovať a prípadne obnoviť všetok obsah (fotky, videá, IGTV, Reels), ktorý z nášho profilu vymažeme za posledných 30 dní. Instagram túto novinku zavádza najmä preto, že veľké množstvo účtov býva ukradnutých a ich obsah premazaný. 

Good job, TikTok

Spať k TikToku. Čínska aplikácia si uvedomuje svoju zodpovednosť a opäť sprísňuje ochranu proti dezinformáciám. Tentokrát zavádza baner, ktorý vyskočí pri videách, ktorých informácie nie sú overené žiadnym zdrojom ako relevantné. Tento baner má odradiť iných používateľom od ďalšieho šírenia videa.

Úspešná kópia TikToku

Snapchat so svojim formátom Spotlight, o ktorom sme v skratke písali v tomto článku, dosiahol za prvé mesiace existencie 100 miliónov aktívnych používateľov.

TikTok x Universal Music

TikTok rozširuje spoluprácu s Universal Music Group, čo môže priniesť nové zvukové stopy tvojich obľúbených kapiel a tiež priniesť nové, vylepšené podmienky pre umelcov. ?

Zmení HBO GO slovenský trh?

HBO Go prichádza s novinkou – postupne pridáva do ponuky aj Slovenský dabing. Medzi prvými titulmi bude úspešný seriál Černobyľ či Harry Potter, ktorého Slovenský dabing (ako jeden z mála) milujeme.
Si team HBO GO alebo Netflix?

To bolo na dnes všetko. Sleduj nás a nezmeškaj ďalšie DigiNews. ??

Autor článku

Maroš Bolčák
Social media manager