#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Facebook vs. konšpirátori | DigiNews

Ak chceš vedieť čo je nové vo svete digitálu, si tu správne. Nebudeme to naťahovať a poďme na to…🏁

Clubhouse na Androidoch

Clubhouse stihol začiakom roka poblázniť (už aj unudiť) jabĺčkárov. Konečne sa však dočkali aj používatelia Androidov. Audio sociálna sieť oficiálne spustila možnosť stiahnuť si aplikáciu aj v obchode Play. Samozrejme, na Slovensku stále nie prístupná pre všetky zariadenia. To by sa malo však postupne v najbližších dňoch vyriešiť. Nič sa však nemení na tom, že registrácia funguje ešte stále na pozvánky.


Facebook vs. konšpirátori

Facebook testuje novú funkciu, ktorá má bojovať so šírením konšpirácií a hoaxov. Spočíva v tom, že používateľovi pri zdieľaní článku vyskočí upozornenie, aby si článok najskôr celý prečítal. Chce tak zabrániť tomu, aby ľudia bezhlavo zdieľali články na základe clickbaitových nadpisov. Twitter informuje, že pri ich zavedení podobného opatrenia stúplo čítanie zdieľaných článkov až o 40%. Tak dúfajme, že to výjde aj Facebooku.

Youtube Shorts sa rozširujú

Nedávno sme v DigiNews písali o tom, že YouTube prichádza s vlastnou verziou „TikToku“ pod názvom Shorts. Tie postupne začal testovať vo vybraných amerických štátoch, no odteraz je už prístupný používateľom v celej Amerike. Dúfame, že táto správa značí, že sa Shorts čoskoro dočkáme aj v Európe. 

Zdroj: Youtube

Je TikTok nový LinkedIn?

Tiktok údajne testuje novinku – funkciu ktorá môže pomôcť zamestnávateľom, zameraným na generáciu Z získať nových zamestnancov tým že vytvorí špeciálne business profily, na ktorých budú môcť firmy inzerovať zoznam voľných pracovných pozícií. Záujemcovia budú môcť prejaviť záujem o pracovné pozície zaslaním krátkych životopisov v štýle TikTok videí, ktoré často o adeptovi prezradia viac, ako niekoľko formálnych riadkov vo Worde. Čo myslíš? 

Instagramové titulky

Instagram prichádza so zaujímavou vychytávkou. Postupne v stories pribudne nálepka, ktorá automaticky otitulkuje tvoje video. Máš ju už v ponuke nálepiek?

Zvládol si to ešte rýchlejšie ako si si myslel. Sme na konci dnešných DigiNews. 🏁
Ak si nechceš nechať utiect pravidelný rýchly prehľad noviniek zo sveta digitálu followuj nás na našom Instagrame.

Autor článku

Maroš Bolčák
Social media manager