#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Kedy budeme ovládať Facebook myšlienkami? | DigiNews

Presný dátum, bohužiaľ nevieme, no prečítali sme tie tvoje. 🔮 Videli sme tam, že si sa nevedel dočkať nových DigiNews. 😀 Tak to nenaťahujme a poďme na to.

Zasa ďalší “Clubhouse“ 

Možno si už počul o appke Swell, ktorá funguje veľmi podobne ako Clubhouse, no s jednou obrovskou konkurenčnou výhodou. Zatiaľ čo na Clubhouse môžeš počúvať konverzácie len v reálnom čase a nemôžeš si ich ukladať, rozhovory na Swell sú k dispozícii kedykoľvek dostaneš chuť vypočuť si ich alebo sa dokonca aj zapojiť. 👂🏼
Zapojenie  do konverzácie funguje na princípe komentovania témy, podobne ako sme zvyknutí napríklad z klasických FB komentárov pod príspevkami, no s tým rozdielom, že je možné pridávať len hlasové správy. Swell je dostupný na iOS, Androide aj ich webe. 


Instagram pre deti

Portál Buzfeed informoval o tom, že Instagram údajne pripravuje jeho detskú verziu. Momentálne sa môžu na Instagram oficiálne zaregistrovať len ľudia starší ako 13 rokov, no je jasné, že sa medzi aktívnymi používateľmi objavujú aj mladšie ročníky, čo môže byť niekedy nebezpečné. Táto, na prvý pohľad bizarná správa by tak mohla dávať logiku a vytvoriť bezpečnejšie a rodičmi kontrolovateľnejšie prostredie pre deti na Instagrame. Podobný krok už dávnejšie urobil napríklad YouTube s verziou YouTube Kids. Čo si o tom myslíš ty? 

Facebook ovládaný myšlienkami? 

Facebook vyvíja rozšírenú realitu ovládanú zachytávaním elektrickej aktivity kostrového svalstva pomocou zariadenia podobnému smart hodinkám, ktoré dokáže sledovať aj tie najjemnejšie pohyby s milimetrovou presnosťou. Pomocou zariadenia bude možné ovládať rozšírenú realitu aj veľmi jemnými pohybmi. Facebook má v pláne túto technológiu posúvať ďalej od jemných pohybov až k jeho náznakom, čo by mohlo v podstate znamenať, že pôjde o ovládanie myšlienkami. 

Youtube rozširuje svoju verziu “TikToku”

O Youtubovej verzii TikToku – Youtube Shorts sme písali už v koncom minulého roka, kedy začali tento formát testovať v Indii. Po mimoriadne úspešnom testovaní a niekoľkonásobnom vzraste úspešností kanálov, ktoré funkciu krátkych videí začali využívať, teraz rozširujú beta verziu Shorts aj do USA. Zároveň pridávajú nové funkcie a možnosti editovania videí. Nevieme sa dočkať, kedy Youtube Shorts vyskúšame aj my na Slovensku. 🎥

Produkty vo videách

Ostávame pri Youtube, ktorý aktuálne v USA testuje automatickú detekciu produktov z videí. V prvej fáze testovania ponúkal zoznam linkov na rozpoznané produkty priamo pod videom, no aktuálne pracuje na verzii, kde používateľom namiesto linku ponúkne ďalšie videá, v ktorých sa konkrétny produkt objavil. Udrží ich tak dlhšie pri sledovaní videí a zároveň sa tak môžu dozvedieť o produkte viac od iných tvorcov. 

Tinder x Lyft

Legendárna zoznamovacia aplikácia Tinder spája v Amerike svoje sily s taxi aplikácou Lyft. Táto spolupráca ti umožní objednať si taxi na dohodnuté rande na jeden klik, bez toho aby si musel opustiť Tinder. 
Myslíš, že je väčšia šanca, že niekoho prehovoríš na rande, ak po neho pošleš free taxi? Držíme palce. 

Drafty storiek

Instagram čoskoro spustí možnosť vytvorenia si draftu stories. Táto predpríprava storiek uľahčí život najmä social media manažérom, ktorí spravujú rôzne firemné účty. Nevieme sa dočkať.

To je na dnes všetko. Aby ti neunikli ďalšie DigiNews, sleduj nás na FB a IG a daj nám vedieť, ktorá novinka ťa zaujala najviac.
Diky čááu.

Autor článku

Maroš Bolčák
Social media manager