#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Sú tvoje playlisty dosť Real? | DigiNews

Ahoj! 🙋🏻‍♂️ Vitaj pri zhrnutí digitálnych highlightov za posledný mesiac. Meta neprekvapila a v novinkách na Instagrame vedie mesiac, čo mesiac, tak poď, vyrážame! 🏎️

Máš už svoju prácu vo vysnívanej firme?

Ak nie, LinkedIn ti s tým pomôže. Sieť zaviedla nový button, pomocou ktorého môžeš prejaviť záujem pracovať v určitej firme v budúcnosti, ak momentálne neponúkajú žiadne pracovné role vhodné pre teba.

Zdroj: https://1111hunter.com/


Dostaneš sa k nemu na profile danej firmy. Jeho účinok vyprší po roku, no momentálne neexistuje limit spoločností, ktorým môžeš takto prejaviť záujem. Nie je teda dôvod, aby si ho nestlačil na všetkých profiloch tvojich obľúbencov.

Plánovanie dovolenky nebolo nikdy jednoduhšie

Instagram ti po novom ponúka možnosť zdieľať tvoje uložené príspevky s kamarátmi. Pridať ich môžeš až 250 a každý z nich môže príspevky do kolekcie pridávať aj vymazať. Tohto-mesačná krádež funkcii pripadla teda na Pinterest, ktorý má podobnú funkciu už veľmi dlho. 🤭 Využiješ ju na zdieľanie memes, alebo na plánovanie vášho najbližšieho tripu s kamarátmi?

Reels dostanú nový editor

Meta ďalej podporuje tvorbu videí priamo v apke Instagramu. Editor, ktorý sa v nej nachádza prešiel veľkým upgradom a na strihanie videí už nebudeš vždy potrebovať externé aplikácie.

Zdroj: https://about.instagram.com/

Na Instagram videá si posvietime bližšie

Okrem fokusu na editovanie videí, nám Instagram prinesie rozšírené štatistiky pre Reels, ktoré obsahujú celkový čas, ktorý bolo video pozerané (všetkými používateľmi dokopy) a priemerný pozeraný čas videa. Vďaka tejto funkcii bude jednoduchšie skontrolovať, ktoré konkrétne pasáže videí sú atraktívne pre tvoje publikum.

5 odkazov v bio

Pri Instagrame sa ešte zdržíme a to v Bio našich profilov. Linktree začína byť nepotrebná záležitosť vďaka novej funkcii, ktorá umožňuje pridať až 5 linkov do bio. Pri pridaní viac ako jedného sa zobrazí možnosť “a x ďalších linkov”, táto možnosť otvorí menu so všetkými linkami na jednom mieste.

Zdroj: https://about.instagram.com/

Začala Grimes revolúciu v hudbe?

Na internete sa začali objavovať pesničky vytvorené umelou inteligenciou s použitím hlasu známych spevákov. Doposiaľ k tejto téme žiaden z nich nezaujal definitívny postoj, až na speváčku Grimes. Tá doslova podporuje ľudí, aby s jej hlasom pomocou AI tvorili hudbu a ona si na oblátku nechá 50% ziskov týchto skladieb. Nastavila týmto Grimes model pre ostatných tvorcov hudby? 🤔

Aj tvoj playlist už musí byť Real

Aj napriek klesajúcim číslam predstavuje BeReal nové funkcie, ktoré by na nej mohli používateľov udržať dlhšie. Jednou z nich je zverejnenie hudby, ktorú v momente odfotenia fotky počúvaš. Táto funkcia je prepojená so Spotify a tiež Apple Music.

Zdroj: https://www.woo.paris/

Druhou je odmena od BeReal v podobe ďalšej fotografie. Ak pridáš fotku do 2 minút po notifikácii, dostaneš možnosť zozdieľať počas dňa ešte jeden, bonusový, BeReal, v ktorom už nemusíš byť tak real. 😉

🏁 Si v cieľovej rovinke! Novinkami sme prefrčali a teraz je už len na tebe, ako tieto informácie zúžitkuješ. Nezabudni nám dať follow na Instagram a Facebook, nech ti ďalšie DigiNews neujdú. Bi Baj

Autor článku

Šimon Kubranský
Social media manager