#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

BeReal – 3 funkcie, o ktorých nám nepovedal

Veľa vecí sa o aplikácií dozvieme až po podrobnom preskúmaní. Pri BeReal je to podobne, avšak tu som sa appke na zúbok pozrela trošku bližšie. 🧐

Možno BeReal poznáš, možno ho používaš a možno je pre teba novinkou. Geniálna appka, ktorá ti ukáže realitu bez filtrov a iných úprav. S touto aplikáciou dopredu nevieš, kedy ti príde upozornenie a len 2 minútky ťa delia od toho byť skutočne Real.

Zdroj: Pinterest

BeReal teda predstavuje úplný opak sociálnych sietí ako ich poznáme. Francúzska aplikácia vznikla ako odpoveď na pozlátko contentu, ktoré vidíme každý deň na sociálnych sieťach a ktorý je častokrát až príliš dokonalý. Myšlienka dobrá, no má jeden háčik. Ľudia sú veľmi vynaliezavé tvory a jedna appka im nezabráni v tom, aby nemohli byť na fotke tip-top. 👌

Ako jeden z aktívnych používateľov BeReal som si spravila krátky test a odsledovala, ako appku používajú ostatní. Rozdelila by som ich do dvoch skupín – tí, ktorí si berú myšlienku BeReal k srdcu a odfotia sa v momente notifikácie a tí, ktorí seba či prostredie vždy nastajlujú a fotku zopakujú pokojne niekoľkokrát. A ak sa pozrieme na BeReal ešte bližšie, môžeme si všimnúť niekoľko ďalších vecí, ktoré nie sú viditeľné hneď na prvýkrát.

Fotky na “druhý” pohľad

BeReal sleduje, koľkokrát bola fotka vytvorená – počet opakovaných fotiek sa dá jednoducho pozrieť pri každom zverejnenom poste. Stačí kliknúť na tri bodky pri mene a tie odhalia retake postnutej fotky. Takto jednoducho dokážeš odhaliť, kto na BeReal nie je skutočne skutočný. Navyše tvoj zachytený moment tu nie je len na okamih. Ak si otvoríš v aplikácií svoj kalendár, vidíš, že fotky nezmiznú a zostanú s tebou v tvojom digitálnom priestore.

Screenshoty nezastavíš

BeReal má ako jedna z mála appiek skutočne užitočnú funkciu, a to notifikovanie, kedy si niekto spravil screenshot tvojho postu. Stačí, ak zazdieľaš svoju fotku cez Instagram, správy, mail či iné platformy a odhalíš, komu sa páčil tvoj content natoľko, že si ho rovno screenshotol. A to je fajn, pretože máš takto väčšiu kontrolu nad svojim obsahom a možno aj pocit bezpečia.

Vieme, kde si 😱

Na druhej strane, aj BeReal má svoje neduhy – a jeden z nich môže ľudí dokonca odradiť od jej používania. Pri každom poste, ktorý urobíš a zdieľaš verejne, sa totiž zobrazí aj tvoja absolútne presná poloha, ktorú vidí úplne každý, a to aj ľudia, ktorých nemáš v priateľoch. Ak si napríklad influencer s nemalým počtom fanúšikov, ľahko si ťa môže niekto z nich nájsť, čo nemusí byť vždy príjemné. Túto funkciu si síce vieš vypnúť, no koľkí ľudia to naozaj urobia?

Toto sú len tri funkcie appky BeReal, o ktorých je fajn vedieť už pred jej používaním. Pri sociálnych sieťach predsa nie je nikdy zlé vedieť, do čoho sa púšťaš a čo všetko im ako používateľ poskytuješ. Až potom môže byť tvoj život na sociálnych sieťach skutočne skutočný.

A čo ty? Sú pre teba podobné funkcie prekážkou? Alebo už aktívne berealuješ? 🙂

Autor článku

Zita Jagačová