#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Konečne poriadok v Storkách spamerov | DigiNews

Čau, opäť sme pre teba pripravili DigiNews, v ktorých nájdeš rýchly súhrn toho najčerstvejšieho zo sveta digitálu za mesiac máj. Poďme na to…👇

Dron od Snapchatu?

Na prelome apríla a mája Snapchat predstavil svoj vlastný kompaktný dron na fotenie a natáčanie krátkych videí (do 60 sekúnd) s názvom Pixy. Stoji 229 dolárov a objednať si ho môžeš na ich oficiálnom webe.

Čo sa týka technických parametrov, Pixy má 2,7k kameru, ktorá podľa nášho názoru dostatočná na postovanie na sociálne siete. Výrobca uvádza, že kapacita batérie zvládne na jedno nabitie približne 8 letov. 

Poriadok v Storkách

Instagram neustále inovuje funkcie v Stories, no teraz prišiel s naozaj skvelou vychytávkou. Je zameraná najmä na tvorcov, ktorí vedia pridať aj desiatky príbehov za deň, čo vie byť niekedy naozaj otravné.😅 Instagram teraz príbehy, ktoré boli pridané naraz, zoskupí do jednej série. Tá sa bude dať celá preskočiť a vy tak môžete plynule prejsť na ďalší obsah od rovnakého tvorcu, ktorý je vás zaujímavejší.  

Ešte dlhšie Reelska

Instagram predstavil počas mája na Reels niekoľko menších noviniek. Tou najväčšou je predĺženie maximálnej dĺžky Reels na 90 sekúnd.

zdroj: instagram.com

Reklama v Shorts

Google celosvetovo spúšťa možnosť platenej reklamy vo formáte Youtube Reels. Podľa ich dát sa denne prehrá až 30 miliárd Shorts videí. Určite budeme sledovať, ako tento formát bude fungovať na Slovensku.


Facebook dbá na naše súkromie?

To asi ťažko😄, no vypína niekoľko zásadných funkcií využívajúcich lokalizačné služby. Jednou z nich je napríklad zdieľanie polohy s priateľmi.


Je TikTok nový Onlyfans?

TikTok oznámil, že v rámci svojej platformy umožní niektorým veľkým tvorcom spoplatniť ich obsah. TikTokéri tak dostanú možnosť tvoriť platené videá, živé vysielania a reakcie na ich obsah pomocou špeciálnych reakcií. To, v akom pomere si rozdelí TikTok zisk s tvorcom zatiaľ nevieme.

Bye Bye iPod

Je logické, že príchodom smartphonov mala existencia samostatného zariadenia na hudbu stále menší a menší význam. Apple tak oficiálne po 20 rokoch ukončuje výrobu všetkých iPodov. Mal si niektorý z týchto ikonických zariadení aj ty?

Zdroj: apple.com

Livestream na Netflixe

Netflix oznámil, že pracuje na novinke – živé vysielania. Doteraz však nie je úplne jasné, či vyvíjajú vlastnú technológiu, alebo využijú platformu tretej strany.

Snapchat filter zvalcoval Internet

Tak, ako je už zvykom, Snapchat z času na čas príde s filtrom, ktorý aj mimo vôd ich aplikácie spôsobí internetový ošiaľ. Inak sa nestalo ani s ich Crying filtrom. Pozri si náš TikTok, v ktorom sme ho využili.

Oura x Gucci

Ak máš 950 eur, s ktorými si nevieš poradiť, možno ťa bude zaujímať novinka z dielne Oura. Známy výrobca smart prsteňov spojil sily so značkou Gucci, a tak ti prinesú okrem merania krokov či vyhodnocovania kvality spánku aj poriadnu dávku luxusu s 18-karátovým zlatom.💰

Zdroj: gucci

To je na dnes všetko. Ak nechceš zmeškať žiadne DigiNews, okamžite nám daj follow na našom Instagrame, Facebooku alebo TikToku. Ahoj!👋

Autor článku

Maroš Bolčák
Social media manager