#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Inšpiruj sa komunikáciou svetových značiek v čase korony

Našu krásnu planétu aktuálne obrátil hore nohami vírus Covid 19.
Vidíme a počujeme to na každom rohu.
Vírus spomalil nielen naše životy, ale aj svetovú ekonomiku. Zvýšil sa predaj potravín a hygienického tovaru. Avšak cestovanie, hotelierstvo a celý eventový svet zažíva hlboký prepad. Zmenilo sa spotrebiteľské správanie. Predaje sa presúvajú z instore do online priestoru.

Vieš, ako komunikujú úspešné značky počas krízy, aby z nej marketingovo vyťažili? Stiahni si náš nový e-book

Ako je na tom marketing?
V tomto období zavádzajú niektoré firmy opatrenia, pri ktorých škrtia marketingové aktivity, iné zas produkujú pekné videa.
Aby som vám ušetril trochu času, vybral som a zozbieral niekoľko zaujímavých reklám, ktoré vznikli v posledných dňoch. Všetky majú jedno spoločné a to, že sú jednoduché a pomerné dosť priamo komunikujú dôležitosť izolácie. Poďme si ich spoločne pozrieť.

Audi
Automobilový gigant z Ingolstadtu, ktorý sa roky navzájom doťahuje v reklamách so svojou konkurenciou Mercedes Benz a BMW sa k tomu postavil stručne a jednoducho.

VW
Starší brat z koncernu mal nápadne podobnú ideu, avšak celý message viac rozvil.

McDonald’s
Jednotka v rýchlom občerstvení nám naservírovala hneď niekoľko žlto červených videí o drive thru a objednávkach.


Budweiser
Konkurent aktuálne trpiaceho vynálezcu ochorenia, Corona beer, ktorý každoročne hviezdi na Superbowle, sa ku nepriaznivému obdobiu postavil ako teamový hráč. Keďže športové podujatia sú aktuálne pozastavené, presunul náklady spojené so športom Červenému krížu.

Visit portugal
Po ich pomerne úspešnej kampani Can’t skip Portugal, kde lákali ľudí na zážitky v krásnej portugalskej prírode prichádzajú s ideou Can’t skip home. Už z názvu vyplýva, že nás budú chcieť usadiť doma 🙂 Za mňa pjekný!



Rolling stones
Na záver tu mám pobavenie pre hudobných fanúšikov. Magazin Rolling Stones využil covery slávnych albumov na spropagovanie rád ako poraziť corona vírus.

Ak ťa títo veľký hráči povzbudili a chcel by si vyprodukovať video pre svoju značku, kľudne sa nás obráť a my ti s tým pomôžeme.
Ďakujem za pozornosť! A ostaň zdravý ?

Autor článku

Tomáš Haraszti