#Dizajn
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Inšpiratívni Instagrameri pre kvalitnejší obsah

Najlepšie sa tvorí, keď sa obklopíme správnou inšpiráciou. A Instagram je ideálnym miestom, kde môžeme namiesto bullshitných príspevkov hľadať práve podnety všetkých možných smerov. Pozri si môj prehľad top Instagramerov, ktorých sa oplatí sledovať, ak chceš produkovať kvalitnejší obsah na sociálne siete.

Vieš, ako komunikujú úspešné značky počas krízy, aby z nej marketingovo vyťažili? Stiahni si náš nový e-book

1. @pablo.rochat

Art director spolupracujúci s najznámejšími značkami sveta (a trollujúci tie, s ktorými nespolupracuje) je známy uletenými kreatívami a disciplínou zvanou format hacking. Pri nej sa vyberie umiestnenie kreatívy – napríklad do Instagram Story – a využijú sa vlastnosti tohto formátu neštandardným spôsobom. Pomocou klikania na ďalšiu storku tak môže vzniknúť napríklad interaktívna minihra. Pozri si ukážku, ako to vyzerá v praxi.

Ok, zaujímavé, uletené, povieš si. Ale ako sa týmto obsahom môžem inšpirovať pri komunikácii pre klienta? Napríklad takto…

Inak, ak ťa zaujíma, ako sme s Bekimom pripravovali gastroseriál pre portál Don Appetit, pozri si celú kejsku Bekim má Appetit.

2. @daniel.schiffer

Strih, práca s dynamikou videa, mood, ktorý z jeho tvorby ide a v neposlednom rade prechody medzi scénami. To sú podľa mňa dôvody, prečo ho sledovať ako inšpiráciu na tvorbu videa v roku 2020 (a ďalej).

Inak, podobný strih a prechody využívame aj my pri tvorbe videoreceptov pre Dr. Oetker. Aj toto je dôkaz, že videorecepty sa dajú robiť pekne, zaujímavo.

3. @jordi.koalitic

Chceš robiť kreatívnejšie fotky? Potom si bez debaty nafollowuj Jordiho Koalitica. Pomocou bežne dostupných predmetov robí krásne umelecké fotografie. Jeho Instagram je však zaujímavý pre inú vec. Každý príspevok totiž pridáva ako carousel, kde na ďalších slidoch nájdeš behind the scenes, ako sa tvorila fotografia.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jordi Koalitic ?? (@jordi.koalitic) on

4. @anniset + @drcuerda

Kreatívne duo Anna Devís a Daniel Rueda robí krásny obsah založený na rôznych tvaroch. Ich príspevky doslova vyzerajú ako z rozprávkovej krajiny.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Devís + Daniel Rueda (@anniset) on

5. @valentinahortus

Vegan food porn, ale že úplne inak. Valentina Solfrini robí fotky jedla, ktoré majú nádych historického obrazu. A vyzerá to dokonale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valentina Solfrini (@valentinahortus) on

My pre klienta ERI Bakery volíme “štandardnejší” foodporn, ale aj toto môže byť, čo myslíš?

ERI Bakery by Hype

6. @matjoez

Ohýbač času alebo “time warper”, ako si Mat hovorí. Jeho Instagram sa oplatí sledovať pre kreatívny strih videa, ktorý vytvára časové ilúzie.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Vandeputte (@matjoez) on

? NE-VE-RÍM. Ty si sa naozaj dostal/a až na koniec tohto článku? Daj nám do komentu tip na niekoho, koho sleduješ ty a použi hashtag #precitalsomtocele alebo #precitalasomtocele (podľa pohlavia, chápeš :)) a my ťa za to potešíme nejakou drobnosťou. ?

Autor článku

Marek Didák
creative & strategy director