#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Čo je nové na Instagrame?

Ostaň pred kamošmi a klientmi fresh a prečítaj si rýchly súhrn noviniek z Instagramu.

„TikTok od Instagramu“

Jednou z najväčších noviniek z dielne Instagramu za posledné obdobie je nepochybne Reels, o ktorom si už určite počul. Spustením tejto funkcie  na Slovensku, sme sa zaradili k Amerike a ďalším 50 krajinám sveta, ktoré ho používajú.

Čo je to vlastne Reels?

Ako hovorí samotný Instagram, Reels je úplne nový spôsob tvorby zábavného a pútavého obsahu z Instagram Stories. Povedzme si však na rovinu, inšpirácia z TikToku je viac ako jasná.

Podobne ako TikTok, aj Reels umožňuje postovať krátke videá, ktoré vieš editovať počas natáčania priamo v aplikácii. Vďaka Reels vieš video strihať, meniť rýchlosti, pridávať hudbu či vlastné zvuky alebo používať filtre a efekty známe zo storiek.

Reels sa nachádza priamo v aplikácii Instagram v sekcii Explore. Všetky natočené videá však môžeš prezdielať aj do svojich Stories.

Ešte krajšie Stories

Instagram pridal do Stories nové Fonty. Aj keď ide len o pár nových fontov v kombinácii s ďalšími funkciami otvára nové možnosti v kreativite a tvoje storky môžu vyzerať opäť o level lepšie.

QR kódy v 2020. Wow.

Je to tu, už aj Instagram ko-neč-ne spustil svoje QR kódy. Vďaka nim bude spojenie sa s užívateľmi či firemnými účtami jednoduchšie. Jedinečný QR kód k svojmu profilu nájdeš v hamburgerovom menu… v svojom profile.

Na našom QR kóde si môžeš otestovať, či to funguje. A rovno nám daj follow, ok?!

Autor článku

Maroš Bolčák
Social media manager