#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

V Instagram Stories sa môžeš aj hrať

Instagramovým Stories sledovanosť neustále stúpa, a preto niet divu, že ich značky čoraz viac využívajú. Majú väčší dosah oproti klasickým postom. Aj pri Stories platí, že zaujímavý obsah alebo forma pritiahne ešte viac followerov, ktorí nemusia byť pri ich sledovaní pasívni. Práve zapojenie fanúšikov je hlavným cieľom Instagames. Napriek tomu, že Instagram nebol navrhnutý na hry, praktická funkcia Tap (ťapnutie) ponúka zopár možností, ako sa s ňou dá vyhrať. Tu sú 4 príklady, ako Tap využiť:

Chyť ten správny moment

Kráľ instastoriek Pablo Rochat využíva moment, ktorý zastaví Story, keď na ňu ťapneš. Ten správny moment je však v jeho stories takmer nemožné zachytiť, čo ešte znásobuje pocit absurdnosti. Hrať sa dá aj americký futbal. A to tak, že podržíš vystrelenú šišku presne vtedy, keď je touchdown. V našej kampani Bekim má Appetit, sa všetko točí okolo jedla. Bekim testuje gastroprevádzky na vlastnom žalúdku a my máme vďaka tomu plno super záberov, ako niečo práve degustuje. Bola by škoda ich nevyužiť. V storke “Level Majster” sme zvýšili mieru interakcie tak, že sme okolo Bekimových úst rozpohybovali hamburger. Keď ťapneš na storku, hamburger zastavíš a hneď vidíš, či si sa trafil.  

DJ-om pomocou Stories?

Zmeniť Instagram Story na interaktívny DJ simulátor sa podarilo Bacardi. Preskakovanie ďalšieho obrázku v story vytvára efekt pretáčania platne, čím sa mixuje skladba.
 

Vytvor retro arkádu

Keď si nájdeme chvíľu času, tiež tvoríme agentúrne storky, ktoré sa dajú hrať. Retro hra “Deadline runner” pripomínala staré plošinovky.  Jej cieľom bolo s dinosaurom prekonať všetky nastražené prekážky. Čo ťapnutie, to skok a nový slajd.
 

Načo vôbec tvoriť hry v Stories?

Hry v storkách sú výhodné v tom, že dokážu ľudí zaujať a aktivizovať, aby storku len pasívne nepreskočili, ale s ňou aj interagovali. Napriek tomu, že zväčša je princíp hier podobný, existuje množstvo spôsobov ako hru tematicky našiť na konkrétny profil. Ak chceš využiť IG Stories naplno, neváhaj sa inšpirovať. ?

Autor článku

Peter Puterka