#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Instagram ovládlo vajce | #DigiNews január

Čo je nové v digitálnom svete?
      • YouTube pridáva swipe medzi videami
      • Facebook zlučuje chatovacie appky
      • Instagram má kráľa postov
     

1. Facebook plánuje zlúčiť všetky svoje appky na vymieňanie správ

Podľa New York Times plánuje Mark Zuckerberg zlúčiť všetky služby na vymieňanie správ do jednej. Ide o Instagram direct, WhatsApp a Messenger. Chce tým posilniť bezpečnosť posielania správ a zjednodušiť tak spôsob, akým si používatelia budú vymieňať správy.  

Zdroj: wersm

2. Facebook nechá zaregistrovať všetky politické strany ako inzerentov

Májové voľby do Európskeho parlamentu sa blížia. Facebook v snahe uchrániť verejnosť od dezinformácii chce, aby všetci jasne rozpoznali politický platený obsah a preto nechá všetky politické strany zaregistrovať ako inzerentov. Ich obsah následne podrobí detailnému overeniu faktov.  

Zdroj: wersm

3. Instagram pracuje na Quiz nálepkách do Stories

Na rozdiel od ankiet, na ktoré sme si už zvykli, bude možné v kvíze vybrať z viacerých odpovedí a taktiež sa dozvedieť, ktorá odpoveď je správna.  

Zdroj: wersm

4. Facebook pridáva do stránok funkciu “Page Quality”

Táto funkcia má pomôcť administrátorom získať prehľad, či a za čo bola ich stránka nahlásená používateľmi, prípadne penalizovaná, či spĺňa štandardy kvality a čo môžu spraviť, aby zvýšili jej dôveryhodnosť.  

Zdroj: wersm

5. Facebook momenty zmiznú

Vedel si, že Facebook Moments je samostatná appka, ktorú nájdeš priamo vo Facebooku? Ak nie, patríš k väčšine jeho používateľov, čo je aj dôvod, prečo sa ju Facebook rozhodol zrušiť. Stane sa tak 25. februára, kedy ti Facebook už nebude pripomínať nezabudnuteľné momenty, ktoré si zdokumentoval. ???

Zdroj: wersm

6. Facebook ti umožní promovať eventy aj v Stories

Túto zmenu majú zatiaľ možnosť testovať iba v niektorých krajinách, ale ak sa stane realitou na celom svete, bude to super správa najmä pre organizátorov, ktorým sa otvoria možnosti ako nalákať na svoje akcie čo najviac ľudí.

Zdroj: techcrunch.com

7. Instagram má nového kráľa postov – je ním vajce

Analýza, prečo si práve táto recesia získala srdcia viac ako 38 miliónov ľudí zatiaľ nevyšla, no my sa už teraz tešíme na jeho budúceho pokoriteľa.

Zdroj: abcnews.go.com

8. YouTube umožní swipe medzi videami

Až 70% používateľov pozerá YouTube videá na svojom smartfóne a preto nie je prekvapením, že sa rozhodol prispôsobiť a zmeniť spôsob, akým sa ľudia dostanú na ďalšie video. Inšpirácia od Instagram Stories je zjavná.  

Zdroj: mashable.com

9. Instagram ti umožní pridávať obsah z viacerých účtov naraz

Ak spravuješ viacero účtov na Instagrame, určite si si všimol, že môžeš jeden príspevok naraz pridať aj na viacero z nich.

Zdroj: theverge.com

10. Google+ končí a to nie je prvý apríl

Google už dávnejšie oznámil, že svoju sociálnu sieť nebude ďalej rozvíjať a bolo jasné, že ju skôr či neskôr ukončí. Popularite Facebooku sa Google+ ani len nepriblížil a teraz vieme, že poslednýkrát sa na Google+ dostaneš 2. Apríla. ? Dostal/a si sa až sem? Tak nám daj vedieť, ktorá z noviniek ťa zaujala najviac. Alebo nám napíš, na čo sme podľa teba zabudli. ?  
Hype - digital podcast
Instagram ovládlo vajce | #DigiNews január
/

Autor článku

Peter Puterka