#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Instagram má kvíz, 3D fotky sú už aj v Stories | #DigiNews apríl

Čo sa dočítaš v tomto článku: 

  • Instagram zavádza nové stickre
  • Gmail oslavuje 15. narodeniny
  • Facebook spúšťa predaj smart zariadenia na videohovory

1. 3D fotky sú už aj na Androide a v Stories

Pridať nový rozmer príspevkom a Stories budeš môcť odteraz ľahšie a to aj bez najnovšieho iPhone. Znamená to, že ich čoskoro uvidíme vo svojom feede stále viac. A tiež medzi storkami priateľov…

Zdroj: wersm

2. Facebook Stories majú už 500 miliónov denných používateľov

Počet zhliadnutí Stories rastie nielen na Instagrame či najnovšie na YouTube, ale aj na Facebooku. Ten ich zobrazuje ako v Messenegeri tak aj vo Feede.

Zdroj: wersm

3. Facebook upravuje Ads Manager

Pre tých, ktorí pracujú s plateným obsahom denne, prichádza dobrá správa. Facebook zjednodušuje užívateľské prostredie Ads Managera, aby bol prehľadnejší a jednoduchší. Všimol si si už túto zmenu?  

Zdroj: wersm

4. Instagram pridáva do Stories kvízový sticker

Ak si môžem tipnúť, túto novinku si si na svojom Instagrame už určite všimol. Hneď prvý deň ju totiž využilo veľké množstvo používateľov. Pre značky je to super spôsob, ako zvýšiť interakciu so svojimi followermi.  

Zdroj: wersm

5. Správy z Messengera si prečítaš aj v aplikácii Facebook

Možno si ešte pamätáš, že v minulosti si si mohol s kamarátmi vymieňať Facebook správy aj bez nutnosti mať v telefóne Messenger. Táto možnosť sa vracia. Prvkov v správach síce nebude toľko, základ ale je, že sa budú dať čítať a posielať.  

Zdroj: newsfeed.cz

6. Inšpirácia pre tvorcov obsahu na Instagrame

Tak, ako Facebook zdieľa tipy pre tvorcov v business manageri, chce teraz vzdelávať a inšpirovať aj tvorcov sponzorovaného obsahu na Instagrame. V špeciálnej sekcii nájdeš veľa užitočných rád a case studies úspešných príspevkov.

Zdroj: socialmediatoday

7. Gmail oslavuje 15. narodeniny a Google mu daroval upgrade

Vďaka nemu bude písanie e-mailov viac smart, pretože algoritmus doplní predmet správy podľa toho, čo bude v jej obsahu. Okrem toho Google zmenil UX a umožňuje prispôsobiť čas poslania e-mailu konkrétnej časovej zóne. Ak si myslíš, že sú to len malé zmeny, pozri sa, akým vývojom prešiel Gmail od svojho začiatku.  

Zdroj: socialmediatoday

8. Video Apple natočené na iPhone XS dosahuje rekordné zhliadnutia

Video, ktoré zachytáva krásu prírody Apple zverejnil na výročie Dňa zeme. Od 17. Apríla dosiahlo viac než 36 miliónov pozretí.
 

Zdroj: youtube.com

9. Facebook spustil predaj Portal

Chatovacie zariadenie odrážajúce najnovšie trendy v komunikácii má zvyšovať kvalitu videohovorov. V sebe má zabudovanú Alexu a už teraz je dostupné na americkom trhu. A cena? 99 dolárov v základnej verzii, čo nie je také zlé. Očakáva sa, že Portal by mal prísť na európsky trh ešte tento rok.  

Zdroj: portal.facebook.com

10. Facebook testuje nové efekty v textových príspevkoch

Tieto efekty by ti mali umožniť pridávať rozmanitejšie texty už čoskoro. Nechajme sa prekvapiť.

Zdroj: startitup

? Dostal/a si sa až sem? Tak nám daj vedieť, ktorá z noviniek ťa zaujala najviac. Alebo nám napíš, na čo sme podľa teba zabudli. ?  
Hype - digital podcast
Instagram má kvíz, 3D fotky sú už aj v Stories | #DigiNews apríl
/

Autor článku

Peter Puterka