#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Slovensko žije farbami, svet má nový iPhone | #DigiNews september

Čo je nové v digitálnom svete?
    • Apple predstavil nový iPhone
    • Google oslávil 20. narodeniny
    • Instagram upratuje hashtagy
     

    1. Slovensko žije farbami

    Odvážna kampaň značky Absolut od agentúry Triad Advertising šla za hranu toho, čo iná reklama povedala na tému predsudkov a rasovej nerovnosti. Okrem skvelej kreatívy kampaň ukázala, aká je slovenská spoločnosť rozdelená. Zožala ovácie, ale aj nacionalistické a krajne pravicové reakcie. Natalie Dongová je speváčka tmavšej pleti, ktorá sa narodila na Slovensku. V klipe spieva Slovenské mamičky, pekné dcéry máte, hovorí o rasovej neznášanlivosti a vyzýva, aby ľudia šli žiť a nechali žiť. 

    Zdroj: strategie.hnonline.sk

    2. Google je úspešný dvadsiatnik

    Niektoré narodeniny ti Google pripomenie sám. Napríklad svoje 20. jubileum, ktoré oslávil vo štvrtok 27. septembra.  Na svojej stránke mal v tento deň nostalgické video, v ktorom ukázal prierez tým, čo ľudia počas rokov často vyhľadávali. Na svoj vek už toho dokázal celkom veľa.

    Zdroj: youtube.googleblog.com

    3. Apple predstavil nový iPhone

    Pre fanúšikov Apple je predstavenie nových iPhonov event roka. Nástupcovia iPhone X: Xr, Xs (5.8 palca) a XS Max (6.5 palca) sú o niečo odolnejšie, majú ostrejší super retina OLED displej. Rovnaké ostáva odomykanie pomocou tváre (Face ID), ktoré by malo byť vďaka novému algoritmu kamier ešte rýchlejšie. Čo sa týka hardvéru, skrýva procesor A12 bionic, ktorý je schopný vykonať niekoľkonásobne viac operácií ako jeho predchodca. Spúšťanie aplikácii je tak o 30% rýchlejšie.

     

    Zdroj: techbox.dennikn.sk

    4. Facebook premenoval Canvas na Instant Experience

    Ak poznáš typ reklamy, ktorý sa na telefóne zobrazí cez celú obrazovku pod názvom Canvas, začni si zvykať na meno Instant Experience. Nový názov by mal lepšie odrážať to, čo v skutočnosti inzerentom ponúka. Spolu s ním prichádzajú menšie zmeny, ako napríklad to, že Facebook Experience reklamy budú automaticky pripojené k Facebook Pixel a umožnia tak inzerentom, aby znovu prilákali svojich návštevníkov. Reklamy sa budú načítavať 15-krát rýchlejšie a pribudnú aj nové kreatívne šablóny.

    Zdroj: newsfeed.cz

    5. Video Chat Portal je prvý hardvér od Facebooku

    Facebook pripravuje zariadenie Video Chat Portal. Reproduktor s 15 palcovou obrazovkou a kamerou bude schopný sledovať tvoj pohyb. Tvarom a funkciami sa bude podobať na existujúce zariadenie Amazon Echo Show.  Ide o prvé hardvérové zariadenie Facebooku a jeho odhalenie je plánované už v najbližších týždňoch.  

    Zdroj: wersm.com

    6. Na Facebooku naďalej zachovaj pokoj a paranoju

    Facebook pokračuje v overovaní faktov. Popritom, že sa spolieha na používateľov, ktorí nahlásia zavádzajúci obsah sa snaží učiť rozoznať dezinformácie aj sám pomocou umelej inteligencie. Napriek veľkému množstvu falošných správ vyhľadáva správy na Facebooku stále viac používateľov. Za posledný rok je nárast vyhľadávania aktuálnych správ 6%.

    Zdroj: wersm.com

    7. Instagram spúšta veľké jesenné upratovanie hashtagov

    Instagram chce mať čitateľnejšie texty tým, že v nich oddelí #hashtagy. Akýkoľvek hashtag sa ti automaticky presunie na špeciálne miesto, kde ho bude možné ľahšie nasledovať. Je to podobné, ako keď označíš nejakú osobu na fotke alebo vo videu.
     
     

    Zdroj: digitaltrends.com

         

    8. Nálepky, cez ktoré nakúpiš

    Nakupovať na IG môžeš už aj v stories. Pribudli do nich nálepky, ktoré ťa presmerujú do vybraného obchodu. Nálepku v tvare nákupnej tašky teraz môže teraz pridať akýkoľvek biznis účet na instagrame.

    Zdroj: digitaltrends.com

    9. Chváliť sa cudzím perím budeš môcť na Instagrame oficiálne

    Vyzerá to tak, že Instagram konečne umožní používateľom zdieľať obsah niekoho iného. Môže za to veľký dopyt používateľov a fakt, že Facebook alebo Twitter túto funkciu ponúka. Ak sa tak stane, na zdieľanie viac nebudeš potrebovať externé appky ako napríklad Repost. Bude to ďalšia možnosť, ako sa podeliť o úlovky na svojom feede, pričom v zdieľanom príspevku bude aj odkaz na jeho tvorcu.

    Zdroj: digitaltrends.com

    10. Twitter livestream v telefóne neprehliadneš

    Ak ťa baví sledovať Livestream videá, na Twitteri ich teraz nájdeš ľahšie. Pokiaľ ide o účty, ktoré sleduješ, ich živé vysielanie bude na samom vrchu časovej osi.

    Zdroj: techbox.com

    ? Dostal/a si sa až sem? Tak nám daj vedieť, ktorá z noviniek ťa zaujala najviac. Alebo nám napíš, na čo sme podľa teba zabudli. ?  

Autor článku

Peter Puterka