#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Kto z Instagramu inšpiruje nášho produkčného?

Dnes je internet plný ľudí, ktorí sa venujú foto/video tvorbe. Niet pochýb, že tých talentovaných je viac než veľa a mohli by sme o nich písať dlhé články. Poďme si spolu predstaviť niekoľkých filmmakerov  a fotografov. Inšpirácia je hlavný pohon každého jedného umelca, hľadanie toho správneho smeru pri tvorbe.

#1 – SALOMON LIGHTELM – (New York, USA)

Filmmaker, ktorý vyrastal v Sydney a Dubaji– odkiaľ aj máme možnosť vidieť viacero videí. Salomon je režisérom viacerých videoklipov, reklamných spotov a taktiež krátkych filmov nominovaných na rôzne ocenenia. Jeho kvalita a štýl sú jedinečné, o čom svedčí aj udelenie ceny “najlepší novoobjavý režisér” podľa UKMVA. Medzi jeho najúspešnejšie skvosty patrí napríklad reklama pre Audi či krátky film s názvom Anomaly (2014) – hodnotenie na IMDb 7, 1/10. Viacej z jeho tvorby nájdete na jeho stránke alebo na vimeo profile.
 
   

#2 – Ciril Jazbec – (Slovinsko)

Vášnivý fotograf zo Slovinska, ktorý sa venuje hlavne prírodnej a cestovateľskej fotografi. Od roku 2004 tvorí najmä pre National Geographic Magazíne. Taktiež je držiteľom niekoľkých prestížnych fotografických ocenení. Fotky z jeho výprav z celého sveta sršia atmosférou,ktorá vás pohlní tak ako by ste sa tam práve nachádzali. Medzi jeho zaujimavé projekty patrí aj project “Africa’s tech revolution” – fotky ľudí v Afrike ktorí držia modernú techniku, ako sú laptopy, tablet atď.

#3 – Peter McKinnon – (Kanada)

Fotograf a filmmaker z kanadského mesta Torronto, ktorý vlastní instagram účet s viac ako 1 miliónom followerov. Jeho špecifickosť je najmä vo svojskej originalite fotiek (sfarebenie, ostrosť, nápad). Niektorý ho poznajú hlavne z jeho Youtube channel, kde pridáva množstvo užitočných rád ohľadom foto a videa v jeho vlogoch – veľká pomoc a inšpirácia pre mnoho ľudí.

#4 – Sam Kolder– (USA)

Filmmaker, cestovateľ, pôvodom z Kanady avšak žijúci v USA. Ďalší držiteľ Instagram účtu s 1 miliónom followerov, preslávil sa hlavne videami z cestovania okolo sveta, vďaka ktorým začal spoluprácu s Youtube či značkou hodiniek MVMT. Sam je inšpiráciou pre mnoho vlogerov po celom svete vďaka jeho kreatívnemu strihu a efektami, ktoré sú dnešným trendom pri úprave videa.
 

#5 – MATT ALONZO – (Los Angeles, USA)

A zakončíme to týmto šialeným filmmakerom z mesta plného šialených ľudí – Los Angeles. Matt je sa špecializuje prevažne na tvorbu videoklipov, ale aj reklamných spotov a videí. Spolupracoval už s tými najznamejšími hudobnými umelcami, ako je Jastin Bieber, Wiz Khalifa, ICE CUBE a mnoho ďalších. Využíva výrazne a moderné techniky natáčania, ktoré su cítiť v jeho každom jednom videu. Matt taktiež pravidelne pridáva aj takzvané “behind the scenes”, kde ukazuje zákulisie a predstavuje jeho techniku divákom, za čo má obrovské plus.
 
   

Autor článku

Lívia Brtáňová