#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Instagram spúšťa Nametagy, Facebook ukazuje 3D fotky |#DigiNews október

Čo je nové v digitálnom svete?
  • Facebook zjednodušil messenger
  • Instagram spúšťa name-tagy
  • Youtube zverejnil najlepšie 6-sekundové spoty

1. Facebook predstavil 3D fotky

Všimol si si už vo svojom News feede 3D fotografie? Ak nie, buď si istý, že je to len otázkou času.  3D posty totiž upútajú na prvý pohľad. Na to, aby si 3D fotografiu vyhotovil, budeš potrebovať telefón s duálnou kamerou a dobrý objekt.

Zdroj: wersm.com

2. Facebook prináša instantné hry pre herné skupiny a Facebook lite

Počet hráčov, ktorí denne hrajú instantné hry na Facebooku v lete narástol o 25%, pričom skupiny venované hrám združujú už 90 miliónov hráčov. Instantné hry, ktoré nájdeš v herných skupinách si teraz nemusíš sťahovať a dostupné budú aj v odľahčenej verzii Facebook lite.

Zdroj: wersm.com

3. Facebook pridáva hudbu do stories

Pamätáš si ešte Myspace? Aj Facebook spája ľudí cez hudbu, ktorú počúvajú. Onedlho budeš mať možnosť pridávať pesničky do Facebook stories a to tak, že do nej napíšeš meno interpreta a skadby. Okrem stories, Facebook pridáva aj možnosť pridať skladbu do novej hudobnej sekcie na tvojej profilovej stránke.

Zdroj: wersm.com

4. Facebook predstavil nový Messenger 4

Podľa prieskumov medzi užívateľmi Facebook Messenger, jedným z najdôležitejších faktorov je pre nich jednoduchosť. Jej novú verziu preto odľahčili. Messenger 4 má iba 3 karty: Chat, Ľudí a Objaviť.

Zdroj: wersm.com

5. Instagram spúšťa skenovateľný štítok s menom

Instagram chce uľahčiť sledovanie nových priateľov. Už si nebudeš musieť vyhľadať ich meno, stačí, ak si oskenuješ ich virtuálny prívesok. Ten si vieš prispôsobiť podľa seba tak, že zmeníš pozadie, pridáš emoji, alebo si spravíš selfie.

Zdroj: wersm.com

6. Obľúbené skladby môžeš zdieľať a v Instagram stories

Určite si už videl screenshot albumu v stories na instagrame. Je to pekná inšpirácia, ale samotnú skladbu si si nevedel vypočuť. Soundcloud appka na iOS a Androidoch teraz umožňuje pridať skladby do stories aj so zvukom. Má to však jeden háčik: vypočuť si ju budú môcť iba tí, ktorí tiež majú soundcloudappku.

Zdroj: blog.soundcloud.com

7. Instagram bojuje proti šikane

Instagram sa zameral na nenávistné komentáre. Prichádza s novými nastaveniami, kde vieš zvoliť stop-words, ktoré keď sa v nich vyskytnú, instagram skryje. Týmto spôsobom sa instagram bude učiť rozoznávať nenávistné komentáre sám, aby ich pomocou AI vedel v budúcnosti skrývať efektívnejšie.

Zdroj: wersm

8. Instagram rozširuje skupinový video chat

Ak si doteraz využíval Instagram aj na video chat s kamošmi, po novom vás v ňom môže byť až 6. Instagram Direct ti umožní hovoriť, vymieňať si správy, zdieľať príspevky a popritom prezerať ďalšie.

Zdroj: wersm.com

9. Facebook obmedzuje reklamy s nízkou kvalitou

Senzačný jazyk, nízka kvalita obrázku alebo naháňanie kliknutí na úkor kvality (clickbait), to neznie ako relevantný obsah. Facebook sa práve také príspevky snaží pomocou AI rozoznať a skryť.

Zdroj: socialmediadaily

10. YouTube zverejnil najlepšie 6-sekundové spoty

Niektorým značkám stačí naozaj málo. V rebríčku zostavenom zo 6-sekundových reklám, ktoré boli zobrazené na YouTube od júla 2017 do júla 2018 nájdeš tie najlepšie krátke spoty. Hodnotenie bolo určené kombináciou kreatívneho prieskumu a algoritmom, ktorý zohľadnil počet zobrazení a zapojenie.

Zdroj: wersm.com

    ? Dostal/a si sa až sem? Tak nám daj vedieť, ktorá z noviniek ťa zaujala najviac. Alebo nám napíš, na čo sme podľa teba zabudli. ?  

Autor článku

Peter Puterka