#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

Nahradia ti TikToky celovečerný film? | DigiNews

Ahoj, opäť sme tu s DigiNews, v ktorých vždy nájdeš rýchly súhrn toho najhorúcejšieho zo sveta digitálu a sociálnych sietí. 3, 2, 1… Let’s gooo 🏁

🎬 TikTokové kolaborácie

TikTok prináša novinku, ktorá umožňuje tvorcom pozvať až 5 účtov na spoločné vytvorenie príspevku, podobne, ako to už poznáme z Instagramu. Po schválení sú tvorcovia označení ako spolupracovníci a príspevok sa zobrazuje na všetkých ich profiloch s označením Collabs. Táto funkcia je zatiaľ prístupná len vo vybraných krajinách a nám ostáva len nedočkavo sledovať, kedy sa funkcia spustí aj na Slovensku. Budeme ťa o tom informovať. 😉




📸 Zvýš si interakciu na Storkách

Instagram prišiel so sériou inovatívnych nálepiek na Stories, ktoré sú zamerané najmä na interakciu s publikom. My sme tieto nálepky v Hype hneď otestovali a napísali o nich celý samostatný blog, tak 👉klikaj a čítaj.

Zdroj: Hype.sk



⚖️ TikTok žaluje americkú vládu

Prednedávnom sme ťa v DigiNews informovali o krokoch americkej vláde voči TikToku. Dnes TikTok vracia úder a ByteDance, majiteľ TikToku, žaluje americkú vládu kvôli zákonu, ktorý ho núti predať sociálnu sieť. Ak sa predaj neuskutoční do deviatich mesiacov, TikTok bude v USA zakázaný. ByteDance tvrdí, že týmto zákon porušuje americkú ústavu a takýto predaj siete je nemožný z obchodného, technologického aj právneho hľadiska.



🚍 Dokáže iPhone potlačiť kinetózu?

Kinetóza je nepríjemný stav spôsobený jazdou v dobravných prostriedkoch, ktorá sa najčastejšie spája s pozeraním do displeju počas jazdy Typickými prejavmi kinetózy sú nevoľnosť a vracanie.

Apple prichádza s novinkou – Vehicle Motion Cues, funkciou, ktorá na displeji premieta pohybujúce sa bodky v súlade s pohybom auta, čo pomáha odstrániť nesúlad medzi zmyslovými vnemami, prichádzajúcimi do mozgu a jazdou. Táto funkcia by skutočne mohla zmeniť živoť ľuďom trpiacim kinetózou a my sa už nevieme dočkať, kedy ju otestujeme.

Zdroj: https://eu.freep.com


⏳ TikToky v dĺžke celovečerného filmu?

TikTok teraz umožňuje používateľom nahrávať videá až do 60 minút, čo dáva tvorcom viac priestoru na kreatívne vyjadrenie. Čo myslíš, predĺži sa tvoj pobyt na záchode pri scrollovaní ešte viac? 🙃




📝 Notes na Reelskach a postoch

Instagramové Notes, ktorú už poznáme z rozhrania inboxu sa dostávajú aj do príspevkov a Reelsiek. Táto funkcia je zatiaľ dostupná len pre vybraných používateľov, pričom cieľom je zlepšiť interakciu a zvýšiť angažovanosť na platforme. Notes môžu obsahovať maximálne 60 znakov a zobrazia sa v hornej časti hlavného feedu.

Zdroj: https://www.socialmediatoday.com

👀 Dlhé Reelska už neuspejú?

Tím pre obsah na Instagrame uviedol, že Reels videá dlhšie ako 90 sekúnd môžu mať negatívny vplyv na ich dosah. Po faktoroch ako vodoznaky z iných platforiem alebo zlá kvalita obrazu, je to ďalší aspekt, na ktorý by sme si mali pri tvorbe obsahu dávať pozor, pretože ho algoritmus môže brať do úvahy.



Sme na konci našich DigiNews za mesiac máj! Ak nechceš zmeškať ďalšie DigiNews, okamžite nám daj follow na našom Instagrame. Čau! 👋

Autor článku

Maroš Bolčák
Social media manager