#Marketing
Newsletter
  • Prihláste sa do newslettra
    {{scopeData.message_mini}}

AI ľuďom zatiaľ v písaní článkov nestíha

Určite ti už napadlo, či za teba blogy nemôže jednoducho napísať umelá inteligencia. Myslím si, že po týchto dátach si to trocha rozmyslíš. 😄

Vieš, ako dlho trvá písať s AI a bez nej?

Podľa štúdie NP Digital napísanie dlhšieho blogu, až po jeho publikovanie, trvá človeku 69 minút. S pomocou AI tento čas dramaticky klesne na 16 minút. Zatiaľ to znie stále fajn. 😄

AI nepíše originálny obsah

Umelá inteligencia si nedokáže informácie domyslieť. Jednoducho spája tie, ktoré už vo svojej databáze má a to čitatelia často rozpoznajú. v NP Digital tiež zistili, že až 94,12% contentu napísaného ľuďmi dosiahlo lepšie výsledky, ako ten napísaný pomocou AI.

Poďme na grafy!

A tu sme narazili na problém. V grafe môžeš vidieť, ako návštevnosť blogu po uverejňovaní AI článkov stagnuje, na rozdiel od obsahu napísaného človekom, ktorý kumulatívne zvyšuje traffic blogu mesiac čo mesiac.

A nie, napísať 10 článkov pomocou AI za rovnaký čas nepomôže. Ak na svojej stránke vyprodukuješ veľké množstvo nekvalitného obsahu, postupne jej bude klesať rating.

Takže písať s AI je hlúposť? 🤨

Takto to určite nemyslím. AI ti môže vynikajúco pomôcť, či už ide o hľadanie nápadov alebo premyslenie kostry článku. Stačí, ak sa nad jeho vygenerovaným textom skutočne zamyslíš a poriadne jeho obsah prekopeš. Vtedy jeho použitie zmysel má!

Sleduj nás na Facebooku, Instagrame a TikToku, aby si nezmeškal ďalšie podobné blogy. Zatiaľ Čauuu🙋🏻‍♂️


Autor článku

Šimon Kubranský
Social media manager